Lékárny učí pacienty, jak si správně vybavit cestovní lékárničku

Síť nezávislých Alphega lékáren pomáhá populaci prožít bezpečnou dovolenou

Praha, 7. července 2016 – Každý rok letní měsíce vybízejí k nejrůznějším venkovním aktivitám a lákají na dovolenou (nejen) za hranice České republiky. Například v loňském roce vycestovaly v letních měsících na tři miliony Čechů. A až polovina z těch, kteří se vydali do jihoevropských zemí a exotických destinací, trpěla cestovatelským průjmem. Jak se připravit na možné zdravotní komplikace radí Alphega lékárníci po celé České republice.

Dovolená by měla být především bezpečná. A to nejmenší, co pro své bezpečí můžeme udělat, je vybavit si správně cestovní lékárničku. Taková lékárnička může všem cestovatelům usnadnit nejednu nepříjemnou chvilku. „Lékárnička by měla být naší povinnou cestovní výbavou. Její obsah však musíme přizpůsobit místu, které hodláme navštívit, i osobám, se kterými cestujeme,“ říká lékárnice Mgr. Martina Urbánková z Alphega lékárny Frýdlant ve Frýdlantu nad Ostravicí. „Při vybavování lékárničky je důležité zohlednit charakter dovolené. Jinak bude vypadat lékárnička vysokohorského turisty, jinak cyklisty a jinak milovníka moře a písčitých pláží. Stejně tak se bude lišit lékárnička seniorů a rodiny s malými dětmi.“

Čeští Alphega lékárníci proto spouštějí poradenskou službu, ve které budou během celého léta svým zákazníkům radit, jak se vyhnout zdravotním komplikacím, které jsou s cestováním spojené. Zároveň jim budou pomáhat vybavit si lékárničku tak, aby je během dovolené nic nezaskočilo. Zákazníci v Alphega lékárnách zdarma obdrží informační kartu s nejdůležitějšími pravidly bezpečné dovolené.

O Alphega lékárnách
Alphega lékárny jsou největší sítí nezávislých lékáren v Evropě s více než 6 500 členskými lékárnami v devíti zemích (Velká Británie, Francie, Itálie, Rusko, Španělsko, Turecko, Německo, Nizozemí a ČR). V České republice se síť Alphega lékáren rozrůstá od roku 2008 a v současnosti čítá více než 250 lékáren. Alphega lékárny nabízejí profesionální služby kvalifikovaných lékárníků a farmaceutických laborantů a nadstandardní poradenství. Více informací naleznete na www.alphega-lekarna.cz.